logo
Професионален компютърен сервиз и поддръжка

Съвременният свят е силно зависим от компютрите. Всеки бизнес ги използва и без тях е много трудно. Това провокира създателитена вируси и рекламни добавки да генерират все повече и повече уникални злонамерени програми, целящи да откраднат информация, да генерират СПАМ или просто да навредят. Борбата с тях е трудна и изисква добра информираност както от страна на специалистите, така и от страна на потребителите.

При ежедневната работа на компютъра, операционната система и приложенията създават временни файлове. Те се съхраняват в различни папки, но най-често директорията е с име „Temp“. Почти всеки потребител ползва Интернет за различни цели. Незвисимо от употребата му, браузърите имат временна папка, в която съхраняват множество малки файлчета и така наречените „бисквитки“ /cookies/. Те са необходими за правилното функциониране на WEB приложенията и изключването им не винаги е възможно.

От друга страна, повечето сайтове вече имат секция „реклами“. При случайно или целенасочено отваряне на някоя от тях, лесно може да се инсталира нежелана нова лента или дори и вирус. Друг начин за „закачането“ на тези „вредители“ е чрез инсталиране на безплатни програми или заразени такива. Съвременният свят работи активно с електронна поща. Често се случва да получим писмо, което е адресирано до нас, но изглежда някак си неадекватно /пр. българоговорящ познат пише на англисйки/. Почти сигурно е, че това е вирус.

Всики тези файлове и приложения са излишни, ненужни и заемат процесорен ресур, т.е. бавят компютъра. Ние ги наричаме „Зловреден софтуер“ и се борим заедно с клиентите си с тях.

Никой не е защитен на 100%!

Няма универсална антивирусна програма. Не може да разчитаме на инсталираната в момента и да кажем: „Аз имам антивирусна програма: защо ми се зарази компютъра?“. Отговорът на този въпрос не винаги е приятен: „Защото му позволихте.“

Съвременните пощенски сървъри в голяма степен успяват да се справят с нежеланата поща и пренасянето на зловреден софтуер. Въпреки това, понякога получаваме писма, съдържащи както вируси, така и препратки към сайтове, целящи да заразят системите ни.

Това са причините, поради които не можем да напишем универсална изнстукция за работа с компютър. Благодарение на ежедневната ни борба с нежеланите програми и зловредни софтуери, трупаме опит и можем да реагираме адекватно с всички проблеми. Понякога се стига до принсталация на поразената от вируси система и дори до на загуба на информация, но за щастие това се случва в много редки случаи.

Ако имате съмнение, че системата Ви е бавна или се държи „неадекватно“, не се колебайте да ни потърсите. Обучените специалисти на Върхови Системи и Технологии ще проверят системите Ви за наличие на зловредния софтуер, ще го отстранят и ще опимизират работата им. Така ще увеличите производителността си и ще гарантирате защитата на информацията си.

Свържете се с нас

Моля въведете си данните за контакт и кратко съобщение по-долу и ще се опитаме да отговорим на Вашия въпрос възможно най-скоро.

Дистанционен достъп: